1 Nisan 2020 Çarşamba

RPA Komitesi Faaliyetlerine Başlıyor.

Dijital dönüşüm artık günümüzde bir seçim değil, şirketler için önemli bir büyüme faktörü olarak görülüyor. Dijital dönüşümü konuşmaya başladığımız ilk dönemde, %20’ye yakın verimlilik artışının yakalanacağı, dijitalleşmeyen firmaların en az %20 oranında küçülme veya yok olmak ile karşı karşıya kalacağı konuşuluyordu. Ancak dijital dönüşümün temel taşlarından biri kabul edilen bulut bilişim kullanımı ülkemizde halen %10 seviyelerinde seyrediyor. 

RPA Committee Turkey

Dijital dönüşümün mevcut durumu ve gidişatı ile ilgili açıklanan son raporlar (Örneğin: MIT Sloan Management Review ve Deloitte Digital tarafından), sadece Türkiye’de değil dünya’da da ilerlemenin yavaş kaydedildiğini ortaya koydu. 


Dijitalleşme sürecini hızlandırmak için yenilikçi teknolojilere yatırım yapılması ve uygulanması gerekiyor. Robotik yazılımlar - RPA (Robotic Process Automation), çok sayıda sektörde artan kullanımı ile yenilikçi bir teknoloji olarak son dönemde gözümüze çarpıyor. Fiziksel robotların aksine, RPA işlemlerimizi hızlandırmakta ve iş süreçlerini dönüştürmektedir. 

RPA sistemlerinin, insanların davranışlarını tekrar edebilmesinin yanında, insan gibi görmeyi sağlayan “computer vision” teknolojisi sayesinde gerçekte o kadar da hızlı gerçekleşmeyen dijital dönüşüm sürecinde bir sıçrama yapma fırsatı yaratması bekleniyor.

Kurumsal Dönüşüm Platformu olarak, biz de RPA uygulamaları ile ilgili farkındalığı artırmayı ve ülkemizdeki kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen bir komite oluşturmaya karar verdik. RPA Komitesinin faaliyetlerini 2 Nisan 2020 tarihi itibariyle başlatıyoruz.



Bu komite, Türkiye’deki mevcut RPA kullanıcıları, akademisyenler, yönetim danışmanları ve stratejistlerin yanı sıra ticaret, sanayi ve hizmet sektöründeki şirketler ile RPA sektöründe faaliyet gösteren şirket ve organizasyonlar arasında bir iletişim ve deneyim paylaşımı platformu olmayı amaçlıyor.

Yürüteceği farkındalık faaliyetleri ile RPA uygulamaları ve platformlarına özendirmeyi hedefleyen RPA Komitesi önümüzdeki dönemde seminerler ve webinarlar düzenleyecektir. 
RPA Komitesinin Faaliyetlerine Katılmak ve Takip Etmek İçin Lütfen Kayıt Formunu Doldurunuz.

1 yorum:

  1. Herkese merhaba, buradaki herkes benim adım Fumo Sadiku Kenya'nın Malindi Şehri'nde yaşayan Benjamin Breil Lee adlı iyi kalpli bir adamdan biraz daha bahsetmek istiyorum, kredi memuru olarak fon hizmetinde çalışan Bay Benjamin Breil Lee bana 37,115,225,00 Şilin borç aldı İşimi yükseltmek için ayaklarımın üzerinde durmaya çalıştığım zaman, burada bazılarınız Bay Benjamin ile + 1-989-394-3740 uygulaması veya kişisel E'siyle konuşmak için mali zorluklar yaşayanlar olduğunu biliyorum -mail on 247officedept@gmail.com Benim için ve Banka muhasebecisi için yaptıklarından dolayı çok memnunum Muhasebeci Hernandez Lucas İyi iş yaptığınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil